Svako ko živi u skladu sa sobom može da inspiriše


"Prvo ozbiljno pitanje koga se sećam a o kome sam često razmišljala u detinjstvu je : koja je svrha našeg postojanja?


Jako mlada sam počela da tragam na različite načine za odgovorima o sebi i svetu i na tom putu sretala sam mnoge zanimljive ljude koji su mi na neki način bili životni učitelji . Ta moja želja da uplovim u dubine ljudske duše i pronadjem odgovore me je prvo odvela u istraživanje i izučavanje duhovnih i ezoteričnih disciplina , a kasnije i na fakultet psihologije i edukaciju iz psihoterapije (transakciona analiza). Potpuno iz druge perspektive sam pogledala sve ono što sam do tada znala i sto me je zanimalo. Ali mi sama psihologija nije dala sve odgovore kao ni sama ezoterija.

Posle nekog vremena sam sva ta znanja spojila u jednu celinu, jer sve ove discipline daju uvid u neki deo nas i sveta. Kada ih povežemo dobijamo jedan jako moćan alat u radu na sebi i u radu sa drugima.

Osećaj slobode, stalna glad za novim znanjima i radost u tome što sam podrška drugima na putu promene je ono što mi omogućava moj posao i neizmerno sam zahvalna na tome. Inspiracija se svaki put obnavlja kada dobijem povratnu informaciju od mojih klijentkinja kao i samog života i onoga što mi dolazi kao odgovor na moje akcije.


Ranije bih se mnogo trudila i mislila da mora da mi bude teško da bih uspela u onome što želim, i naravno rezultati nisu bili sjajni. Kada sam spoznala moć jasne namere, lakoću delovanja kada se kreira iz radosti tada su stvari samo krenule da se otvaraju i ja sam dobila saveznike u svom putu. Tako sam i pre šest meseci otvorila Centar za duh i telo Antares, on nije bio moj plan, koji sam sela i osmislila, to je bio moj san, moja vizija od pre par godina, i u njemu se upravo dešavaju sve one stvari koje smatram da su potrebne jednom biću da spozna sebe na celovit način.


Da inspiriše može svako ko živi svesno, ko živi u skladu sa svojom istinom i ko se ne boji da se menja i udje u svoje dubine ma koliko one bile mračne.


Mene inspirišu žene koje su se usudile da žive po pravilima svog srca, koje su prešle trnovit put i posle svih tih iskustava još jače sijaju. Žene koje drugim ženama pružaju podršku na bilo koj način i daju im ruku kada se spotaknu.


Skoro svi problemi i blokade nastaju kada mi ustvari zaboravimo koja je naša svrha, naša misija. Kao deca mi smo to znali, možda nismo umeli da objasnimo ali smo itekako osećali svoje duboke potrebe i želje . Trenutak kada ponovo spoznamo šta je to što naša duša želi , tada nam se otvara vizija i samim tim i put ka ostvarenju iste.


Moje razdoblje u kom sam zaboravila ko sam trajalo je prilično dugo ali u tom periodu sam prošla kroz najveće i najteže lekcije, i sada sam jako zahvalna na svemu tome jer da nije bilo njih i puta u koji sam prošla da bih se setila ko sam i koja je moja misija, ne bih mogla da ponudim mojim klijentkinjama širu sliku, da razumem zašto su one stale i gde i da ih podržim na njihovom putu."