Oslušnem, posmatram sinhronicitete i delujem


dr Ana Žikić


Specijalista kineske medicine, homeopata, akupunkturolog, instruktor Qi Gonga, zaljubljenik u prirodu, tajne Univerzuma, drevna znanja i mudrosti. U toku osnovnih studija na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, počinje da se interesuje za integrativnu medicinu i holistički pristup lečenju pacijenata. Započinje i završava studije klasične homeopatije ( 2004-2006), Simillimum, London International College of Homeopathy (centar u Beogradu). U julu 2010. završava specijalističke akademske studije iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije - „Polineuropatske promene kod dece sa Diabetes mellitus-om tipa I“, Medicinski fakultet u Beogradu. Poslata je kao stipendista VladeSrbije, Ministarstvo prosvete i sporta, na usavršavanje na Fakultet kineske tradicionalne medicine u Peking (2006-2011.god) , sa Akupunkturom i Moxibustijom kao glavnim predmetom izbora. Pored akupunkture u svom radu koristi dostupne perskripcije kineskog bilja, dijetologiju, i zdravstveni Qi Gong. Kao sertifikovani instruktor, obučava Qi Gonga veštine kojima se kao sastavnim delom lečenja poboljšava kvalitet života i zdravlje pacijenta. Rukovodilac je edukacije zdravstvenih radnika u školi akupunkture pri centru za edukaciju, Accademia Integrativa, udruženja Quanttes, gde se organizuju akreditovane edukacije akupunkture kao i seminari praktičnih tehnika primena ventuza, moxibustije i guashe. Od septembra 2016- maja 2018. pohađa program kontinuirane medicinske edukacije, na Harvard Medical School, Boston, sa glavnim predmetom Strukturalna akupunktura koja je bazirana na konceptu palpacije. Od 2012. Godine održava seriju ciklusa i radionica na temu ˝ Kineska tradicionalna medicina i njena praktična primena ˝. Organizator je brojnih seminara i radionica na Istoku (Kina, Taiwan, Singapur, Hong Kong). Od 2005.godina, prati i podučava mudrosti i znanja baziranih na Kalendaru 13 luna 28 dana drevnih Maya (Synchronotron ). Jedan od autora ˝Kosmologija Vremena bazirana na 13.28 Kalendaru Maya˝ objavljena februara 2016. u Taipeju. U poslednjih par godina objavljuje radove na temu medicina drevnih naroda na brojnim domaćim i internacionalnim kongresima.


"Inspiriše me osoba koja je prepoznala i živi svoju istinu, inspiriše druge da pomere svoje granice i spoznaju lepotu i istinu svoga života!"

"Inspiriše me lepota. Vidim je vrlo često – u sinhronicitetima, malim i velikim stvarima, slučajnim susretima, na putu zdravlja i na putu ljubavi . Neki od ljudi čiji me život i dela inspirišu su : Mohanji, Jose Arguelles, Stephani South, Nicholas Roerich , Joe Dispenza, Brus Lipton,..


Prave inspiracije koje lako i relativno brzo prelaze u akcije pojave se prvo kao ideje i vizije. Oslušnem, posmatram sinhronicitete i delujem. Ako su srce i um usklađeni, nema bojazni- verujem ostvariće se za mene u pravom trenutku. Ako se naizgled određene prepreke pojave posmatram ih kao lekcije.


U moru informacija danas, smatram da je važno znati kako delovati SADA , kada se pojave situacija ili problem koji zahtevaju odgovor i rešenje (presvega u zdravstvenom pogledu) . Medicine drevnih naroda koje godinama izučavam nude veliko znanje ali i alate kako razumeti situaciju i šta uraditi. Mislim su nastojanje da se vodi zdrav život i da se poznaju osnove funkcionisanja svoga tela i uma ( bez obzira na profesiju kojom se bavimo ) osnove današnjice. Time se formira zdravija sredina za nas pojedinačno ali i za društvo u kome jesmo."