Odluke donosim intuitivno, validiram kognitivno!

Peđa Jovanović

Osnivač NLP centra, senior partner u Atria group, kao i deo trenerskog i mentorskog tima Erickson Coaching International.

Kao trener i kouč, Peđa radi sa kompanijama i pojedincima širom sveta (Srbija, Češka, Portugal, Nemačka, Poljska, Indija, Singapur, Brazil, Katar, Austrija, Bugarska…).Njegove oblasti ekspertize su: koučing, NLP, razvoj liderstva, efektivna komunikacija, prodaja i prezentacijske veštine.‚Do sada je imao priliku da vodi nekoliko velikih projekata razvoja liderstva i promene korporativne kulture, kao i veliki broj različitih trening i koučing programa. U svojoj dosadašnjoj karijeri ima više od 1.000 dana treninga i više od 3.000 sati koučinga.

Neka od njegovih zvanja: NLP Global Standards Master Trener, Master Certified Coach (MCC) (International Coach Federation), ICF Mentor Coach, PCM Certified Trainer, Persona Global Master Consultant.


Svoje dugogorišnje znanje i iskustvo Peđa deli rado i sa nama, kreirajući programe razvoja iz oblasti Lični rast i razvoj kao i Uspeh i karijera.


Inspiracija bez akcije je iluzija koja dugoročno vodi u frustraciju!

"Inspirativna osoba je osoba koja pokreće druge na akciju. Inspiracija bez akcije je iluzija koja dugoročno vodi u frustraciju. Idealno bi bilo da akcija krene iz nadahnuća i pozitivne inspiracije ali nije nužno. Nekada i osoba koja me pritisne da završim neki posao može biti vrlo inspirativna. Tako da… ukoliko me osoba svojom pričom, svojim primerom, zahtevom pa čak i pogledom pokrene da nešto uradim to je za mene inspirativna osoba.


Najveća eksterna inspiracija su mi knjige. Volim da čitam i da odmah primenjujem naučeno. Neverovatno je koliko znanja nam se nalazi na dohvat ruke. U jednom trenutku ću prestati da radim samo da bih mogao da pročitam sve knjige koje sam preselektovao, a čiji se broj iz dana u dan povećeva. Međutim, knjige su nešto što samo potpomaže moje interne pokretače.


U suštini za mene je inspiracija posledica discipline, dok god sam u ritmu učenja, vežbanja, rada… inspirisano ulazim u dan. Svaki put kad ispadnem iz ritma potrebna mi je dodatna inspiracija da se pokrenem. Trudim se da na dnevnom nivou zadržim aktivnosti koje će mi obezbediti visok nivo inspiracije za ono što je za mene najvažnije.


Za mene ne postoji inspiracija bez akcije :) Ako bismo analizirali moju mikro strategiju kretanja u akciju lako bi prepoznali da iz inspiracije krećem direktno u akciju :) Ovo me nekad i skupo košta pa se trudim da zadržim sebe, ne moram baš na svaku šansu da skočim. Tako da često odvajam više vremena za planiranje i promišljanje.


Ja mogu da dam primer, mogu da naučim osobu, mogu da podelim sa njom iskustva stotina drugih ljudi ali osoba mora da bude ta koja želi nešto da uradi u vezi sa projektom ili životnom situacijom. Ukoliko te želje nema osoba će potrošiti i svoje, i moje, i firmino vreme, i ništa se neće desiti u realnom svetu. To je onda uzaludno bačeno vreme. Volim da radim sa ljudima koji su spremni da se bore, da se trude, da probaju … pa i kada ne ide da i dalje traže način. Mogu da budu i tužni, ljuti ili frustrirani... samo da pokažu da žele nešto da urade u vezi sa situacijom u kojoj se nalaze. Kriterijum je jednostavan postoji li svakodnevna akcija ili ne postoji? Ukoliko postoji, tu sam…razgovaramo, nalazimo način. Ukoliko ne postoji… lepo se pozdravimo i svako na svoju stranu!"