Od inspiracije do akcije odmah i bez oklevanja!Darko Todorović


Osnivač i programski direktor Centra za mikroekspresije i govor tela South Eastern Europe „Partner Team“, biznis trener i konsultant. Poseduje sertifikovanu ekspertizu na polju efikasne primene neverbalne komunikacije u poslovanju (Center for body language, Belgium), kao i Švajcarsku federalnu PET diplomu SVEB2 (dokaz o kvalitetu pružanju usluga u oblasti edukacije odraslih). Pored toga, poseduje zvanje licenciranog medijatora (Ministarstvo pravde Republike Srbije). U preko 18 godina profesionalnog iskustva, sarađivao je sa brojnim kompanijama, insitucijama, organizacijama i pojedincima iz poslovnog, društvenog i političkog života u čitavom SEE regionu na razvijanju i jačanju njihovih znanja, veština i kapaciteta. Neke od njegovih brojnih referenci su Henkel, Sberbank, Coca Cola, Uniqa, A1 Telekom, Krka, Nordeus, Ringier Axel Springer, MSD, Banca Intesa, VIP mobile, Strabag, Pro Credit bank, PSI CRO, BOSH, Mylan, Enjoy.Ing, Delhaize, Ernst & Young, HTEC, Hyatt regency, KimTec i drugi.


"Moja želja je da inspirišem druge da shvate da je na putu bilo individualnog, bilo profesionalnog razvoja, jedna od ključnih destinacija unapređenje veština neverbalne komunikacije"

"Za mene je inspirativna osoba svako ko me podstakne da zaronim u sebe i da pronađem skriveni bunar iz koga mogu da crpim ideje i emocije o razvoju. To je osoba koja može da me pokrene da napravim korak izvan moje zone komfora, od koje mogu da naučim nove veštine i da steknem nova znanja, koja može da me uveri da postoji drugačiji način, koja ume da mi preporuči dobru knjigu ili film. To je svakako osoba koja može sa mnom da se smeje, da plače, da ćuti i da se konfrontira. Moja žena, moja deca, moje Šuce, bake, deke, roditelji i brat, pisci knjiga s polica moje biblioteke, učesnici mojih treninga, Bodi Miler, Lindzi Von i razredni starešina iz osnovne škole.


Moj put od inspiracije do akcije je dugačak, jer se moja inspiracija jako dugo krčka u mojoj glavi i srcu. Jedna inspirativna ideja, brzo rađa novu koja opet rađa novu i ceo proces se širi. Uglavnom se vodim osećajem i iskustvom, pre nego konkretnim akcijama. Kada osetim da sam na dobrom putu, sednem na terasu ili u svoju omiljenu fotelju, skuvam čaj, otvorim svesku i počinjem da stvaram. Kada sam zadovoljan i prepoznam usplahirenost oko srca, popijem čašu vina i krenem u akciju. Odmah i bez oklevanja!


Moja želja je da inspirišem druge da shvate da je na putu bilo individualnog, bilo profesionalnog razvoja, jedna od ključnih destinacija unapređenje veština neverbalne komunikacije. Da kroz deljenje sopstvenih znanja, iskustava, uspešnih, ali i ne tako uspešnih primera, motivišem druge da počnu da razumeju na pravi način poruke koji neko šalje i kada ćuti. Jer, verujem, da ukoliko adekvatno razumemo način kako se određene poruke šalju, utoliko ćemo imati više mogućnosti da postanemo vrhunski sagovornici i lideri od poverenja. Ne samo lideri u biznisu, već lideri sopstvenog života.


Smatram da na putu inspirisanja drugih moramo biti svesni da imamo jako ogromnu odgovornost kroz poruke koje šaljemo svom okruženju - partnerima, deci, kolegama, prijateljima, saradnicima, raznim zajednicama itd. S obzirom na tu odgovornost i važnost, naša obaveza je da na pravi način iskomuniciramo svoje poruke, da se potrudimo da ih svi razumeju na pravi način i da one motivišu napredak čitavog društva. Moja želja je da inspirišem druge da shvate da je na putu bilo individualnog, bilo profesionalnog razvoja, jedna od ključnih destinacija unapređenje veština neverbalne komunikacije. Da kroz deljenje sopstvenih znanja, iskustava, uspešnih, ali i ne tako uspešnih primera, motivišem druge da počnu da razumeju na pravi način poruke koji neko šalje i kada ćuti. Jer, verujem, da ukoliko adekvatno razumemo način kako se određene poruke šalju, utoliko ćemo imati više mogućnosti da postanemo vrhunski sagovornici i lideri od poverenja. Ne samo lideri u biznisu, već lideri sopstvenog života. "