Muzika mog života


“I prvo beše zvuk…” Obožavam da gledam filmove, naročito 3D poput Avatara ili nekog odličnog crtaća. Žive slike i prateća muzika potpuno razbude sva moja čula,a nekako uvek nakon filma dobijem i metaforičnu poruku vezano za moj život. Kada iznenada čujem melodije iz filma koji me je dotakao, ja ponovo proživim to iskustvo. A zamislite da film nema prateću miziku? Dobro se zamislite nad ovim što sam napisala – da gledate neki dobar ljubavni film i samo se odvija dijalog i radnja, bez ikakve prateće muzike u pozadini?! Ili recimo film “Kum” bez fenomenalne Moriconeove muzike…Pa iskreno bilo bi prilično dosadno, zar ne?

A zašto je to tako? Zato što prateća muzika u filmu pretstavlja vibracioni nosač i energetsku poruku nama kao energetskim bićima. Upravo čini da film bude stvaran, živ i da nas emotivno (energetski) dotakne, da urezoniramo sa njim. Ta specifična vibracija, taj energetski talas nama govori da li treba da se plašimo, da očekujemo totalni preokret, da ronimo suze ili se smejemo, da se nadamo ili osećamo da je neminovnost izvesna. Prateća muzika našem mozgu prenosi vibracionu poruku koja rezonira na određenim emocionalnim frekvencijama i zbog određenih biohemijskih procesa, mi počinjemo nekako da se osećamo samo zato što čujemo!

A šta bi bilo kada bi recimo u nekoj akcionoj sceni umesto brze i energične ritam sekcije samo čuli laganu melodiju violine… ili recimo u tužnoj sceni rastanka da u pozadini ide cirkuska muzika?! Bilo bi zaista neusklađeno, muzika ne bi odgovaral radnji i možda čak i ne bi znali šta da osećamo?

I tu je upravo ključ razumevanja nas kao energije. Ako je naš život film u kome smo glavna glumica, gde sve rečenice i akcije čine scenario, onda bi prateća muzika bila energija koja vibrira u nama i koja se neprestalno emituje – a to je ono kako se osećamo! Prateća muzika, ona koju često i ne primećujemo svesno u nekom filmu, je upravo u našem životu naše vibraciono polje. Vrlo često nas ponese scenario naučenih obrazaca i da što pre nešto izgovorimo, a da nismo ni osvestile koja se energija, emocija, osećaj nalazi u osnovi poruke koju šaljemo. I onda se iznenađujemo kako je neko drugi reagovao, kako nas neko ne razume, kako nam nešto ne ide…

Drage moje, koja je Muzika vašeg Životnog Filma? Da li su vase misli, ono što radite i izgovarate usklađene sa onim što osećate i u šta verujete? Da li ste u svojoj istini, jer istina je uvek lepota. Ako sam besna ne pretvaram se da sam pozitivna, ako sam zaljubljena pokazujem ljubav i ne očekujem da mora da mi uzvrati, a kada sam tužna odtugujem svoje i ne pravim se da sam stamena Majka Hrabrost. Tek kada zaista osvetlimo kako se osećamo i koja je naša muzika, možemo dalje raditi sa svojim emocijama i svojom Muzičkom Simfonijom da bude Harmonična. Setite se da kada su srce i mozak u koherenciji, vi ste tada od 500-5000 puta jači elektromagnet da privučete sve što poželite u vaš uživot. Međutim ako je ono što osećate u disonanci sa onim što radite i izgovarate, privlačenje vam opet “sleduje”- samo je to onaj scenario koji vas grči, ne prija za uši i šteti vašem zdravlju. Srce će uvek privlačiti jače bez obzira šta mozgom izgovarate i zato budite ono što jeste da ne bi slali krčanje, šumove i disharmoniju.

Ujutro , čim otvorite oči prvo se pitajte “Kako se osećam?” i “ Kako želim da vibrarim danas za svoje najviše dobro?” Na vama je odaberete taj osećaj i da na takvoj muzičkoj pozadini budete režiserka vašeg Života. Teško je ? Apsolutno nije lako, međutim potpuno je dostižno i vratiće vas u sopstvenu moć da budete alhemičarka, kvantan režiserka i energetska kompozitorka Filma “Moj dragoceni Život”!

A ako ne znate KAKO, dobrodošli ste u Alhemiju Komunikacije da naučite “ vibrantni jezik” i zajedno zavibriramo ljubav, hrabrost, zahvalnost, mir…..!

Grlim vas glasom,

Ana