Inspirišu me osobe koje su autentične


Stojan MišićOsnivač Centra za edukaciju i psihoterapiju Mišić. Radio je kao psihoterapeut u Centru za psihološku analizu snova Imago, NVO GRiG, kao i mnogim školskim ustanovama. Svoje formalno obrazovanje stekao je na Institutu za Geštalt terapiju i Defektološkom fakultetu. U svom psihoterapijskom radu najčešće se bavi partnerskim odnosima, seksualnim disfunkcijama i individualnim rastom i razvojem. Svoju profesionalnu karijeru počinje kao psihološki savetnik osoba sa pervazivnim razvojnim poremećajima. Član je Srpskog udruženja za Geštalt psihoterapiju.


"Svaka osoba koja ne odustaje od samospoznaje, ma koliko ona bolna bila za njega je za mene inspirativna."


"Potrebno je mnogo hrabrosti da zaronimo u sopstvene najtamnije predele i isplivamo iz toga jači i spremniji da idemo napred.


Uvek me inspirišu osobe koje su autentične. One ne moraju nužno da mi se dopadaju ali njihova sloboda da budu autentiči je inspirativna.


Inspiracija i akcija su za mene veoma slični. Činjenica da se u meni nešto probudilo je dovoljno da to doživljavam kao akciju ili reakciju na nešto. Ukoliko se pod akcijom podrazumeva realizacija nečega onda mi je za to potrebna samopodrška i podrška ljudi koje volim.


Nisam siguran da li uopšte želim druge da inspirišem. Trudim se da živim i radim baš onako kako ja želim ne skrivajući ni jedan deo moje ličnosti. Ukoliko neko pronađe inspiraciju u meni to je lepo, ukoliko ne - i to je ok."