Inspirišu me hrabri ljudi!


Ljiljana Milanović

Kao konsultant i trener iz oblasti poslovnog bontona i ličnog imidža, pomaže menadžerima, preduzetnicima, kao i onima na početku svoje profesionalne karijere, da izgrade što bolju ličnu reputaciju i ostvare jake i produktivne poslovne odnose. Zastupa udruženje „VI ZA VAS“ koje se zalaže za jednu kulturniju poslovnu atmosferu ne samo u zemlji, već i u regionu.

Ekspert za poslovni i internacionalni protokol i multikulturalnu komunikaciju.

Poseduje međunarodno priznate sertifikate iz ove oblasti i stalno se usavršava. Redovno vodi individualne konsultacije sa top menadžerima kompanija.

Na mestu direktora sektora za protokol u kabinetu generalnog direktora Naftne industrije Srbije stekla je znanje i iskustvo iz ove oblasti. Pre toga radila je na raznim pozicijama u Muzičkoj televiziji Srbije, od organizatora do izvršnog producenta koncerata, serija i emisija. Po formalnom obrazovanju profesor ruskog jezika.


"Inspirišu me hrabri ljudi, oni koji se usude da budu drugačiji od drugih, koji slede svoje snove, a čija savest opravdava njihova dela."

"Inspirativna osoba je ona koja sa svom svojom energijom i strašću radi ono u šta veruje celim svojim bićem i o tome „govori“. To je osoba koja živi svoju „priču“ i, bez obzira na posledice, istrajava u svemu tome, jer za tu osobu to nema cenu.


Inspirativni ljudi su kroz istoriju, pomerali granice ovog sveta i našeg znanja o njemu. I danas, dok čitam mudrace antičkog vremena, a i onog potonjeg, nalazim inspiraciju u tim rečima, razmišljam o uticaju koje su te reči imale u tom trenutku kada su napisane ili izgovorene. A svi znamo koju snagu upravo reč ima.


Evo konkretnog primera: Fenomenalno predavanje Ivanke Novaković bilo je za mene toliko inspirativno i ostavilo je snažan utisak. Nisam ni promislila o svemu, a već sam ćaskala sa osnivačicama ove platforme na temu svog angažovanja na istoj. I uvek je pregršt nekih ideja, koje ponekad moram da zapisujem, a koje odolevaju protoku vremena i na taj način prolaze neko testiranje. Ako mi ne zvuče sumanuto kada opet naletim na cedulju, napravim plan za realizaciju i onda ide onaj teži deo, a to je da se plana disciplinovano pridržavam.


Radeći u korporaciji, shvatila sam da kada imaš inspiraciju, motivacija drugih je u tvojim rukama. Prvo moraš sam biti inspirisan onim što želiš da postigneš, kako bi drugo osetili tvoj entuzijazam i te energije se spojile u magiju. A ja sam, u ovom trenutku, veoma inspirisana da podelim svoje znanje i iskustvo i na taj način olakšam nekome put do zvezda."