Buđenje seksualnosti

„Sve uvek počinje sa tobom.

Tvoja inspiracija počinje sa tobom.

Tvoje zadovoljstvo počinje sa tobom.

Tvoje uživanje počinje sa tobom.

Harmonizacija tvog života počinje sa tobom.

Buđenjem svoje svete seksualnosti,

ulaziš u jednu novu dimenziju postojanja

i razotkrivanja svoje božanske prirode i celovitosti“Naše postojanje je kao čin vođenja ljubavi. Kada seksualnu energiju u sebi povežemo sa srcem energija se aktivira i vodi ljubav sa nama kada šetamo ulicom, dišemo i upijamo lepote sveta koji nas okružuje. U ovom stanju vodimo ljubav sa svime, a sve što postoji vodi ljubav sa nama, sve vreme. Naša muška energija prodire u svet, a naša ženska energija prima kroz čula i teče. Dakle, kada se susretnemo sa drugim bićem, to je samo produžetak celokupne igre senzualnosti, ljubavi, povezanosti i radosti koja je oko nas i u nama uvek. Ako tvoje iskustvo nije ovako kako sam opisala, buđenje i povezivanje sa sopstvenom seksualnošću je upravo ono što ti treba.

Prema drevnom Tantra učenju ljudsko telo je mapa univerzalne svesti.

Univerzum sebe rađa kroz ljudski oblik i kao ljudska bića možemo otključati viša stanja svesti buđenjem i pokretanjem energije u određenim centrima našeg tela.Naša seksualna energija je u srži našeg bića. Ova energija, više nego bilo koja druga, ima moć isceljenja, ljubavi i buđenja. To je energija koja stvara život.Probuđenost i protok vitalne, životne sile u nama direktno je povezan sa našom životnošću, motivacijom, željom za stvaranjem, inspiracijom, samopouzdanjem i opštim zdravljem.


Šta seksualnost zaista jeste? U osnovi preduslova ljudske egzistencije su: hrana, voda, san i seks. Prva tri preduslova se prihvataju bez pogovora i bez stavljanja pod znak pitanja, nešto što se poštuje kao ultimativna ljudska potreba. Samo je ljudska seksualnost i dalje pod velom tajne, nešto u šta se ne gleda tako slobodno, nešto što se ne osvetljava ili bar ne osvetljava nikada do kraja. Duša i telo su neodvojivi delovi naše celovitosti. Biološku pretpostavku seksualnosti čini telo, njegova biološka datost, čulnost i genitalna neophodnost. Nasuprot ili u skladu, a svakako paralelno sa tim stoji prostor duše. Ovaj prostor ispunjavaju intenzivna strast, senzualnost, fantazije, inspiracija, snovi, sanjarenja, sećanja, suptilna i intenzivna osećanja.Tek kada se ova dva aspekta, telo i duša, ujedine događa se ostvarenje seksualnosti u tom međuprostoru i uspostavlja se relacija sa spiritualnim nivoom seksualnosti, kroz doživljaj spajanja u Jedno, povezanosti sa višim instancama doživljaja, što se dešava u orgazmu.Važno je da razumemo šta seksualna energija zaista jeste i na koji način možemo da je usmerimo i koristimo kako bismo iskusili ko zaista jesmo, povezali se sa svojim srcem i živeli u ljubavi sa sobom i svetom koji nas okružuje.

Seksualna energija nije samo nešto što se izražava u spavaćoj sobi, to je puls koji oživljava sve što radimo i sve sa kojima se povezujemo. Ova sveta energija u nama, vozilo je kojim naše ideje putuju od inspiracije do realizacije. To je pokretački impuls koji nas usmerava na kreativnu akciju, kroz koju izražavamo svoj stvaralački potencijal.

Kako izgleda seksualno probuđena žena i muškarac?Kada žena probudi i razvije zdrav odnos sa svojom seksualnošću i svojom Yoni (sanskrtska reč za vulvu i vaginu), ona otkriva dubok primajući kvalitet. Njeno telo otvara se na način na koji se cvet otvara prema sunčevoj svetlosti kad svane dan. Pije u senzaciji svim čulima i vidi, osluškuje i oseća celim telom. Otvara se jer joj se otvara srce, a seksualnost je pre svega izraz njene ljubavi. U vođenju ljubavi ona kruži, vrti se spiralno i istražuje, uvek se kreće i stvara. Seksualnost vidi onakvom kakva ona jeste: lep, sveti čin ljubavi i stvaranja.Kada muškarac probudi i razvije zdrav odnos sa svojom seksualnošću i svojim telom, on postaje gospodar sebe, fokusiran i usmeren, sposoban da izrazi svoja osećanja na siguran način i sa poštovanjem i da prodre u svet kroz prisustvo svoje autentične ljubavi. Ova prodorna snaga omogućiće mu da prigrli svoju ženu i svet s ljubavlju.Takođe će razviti zdravu svest o svojoj ženskoj ili primajućoj energiji, što će mu omogućiti da sluša svoje emocionalno telo, poveže se sa srcem, neguje sebe i druge i prima zadovoljstvo. Zar ne bi bilo predivno kada bismo svi mogli da vidimo i osetimo seksualnost na ovaj način?


Seksualna energija je moćna sila koja ima sposobnost dubokog isceljenja i našeg oslobađana od svih organičavajućih uverenja, programa, predrasuda, trauma, svega onoga što nas sputava da živimo punim plućima, u našem prirodnom stanju savršenog zdravlja, mira, radosti, ljubavi i blagostanja.Dakle, u osnovi naše seksualnosti je naša seksualna energija. Ako potiskujemo svoju seksualnost, potiskujemo i onemogućavamo protok naše vitalne, seksualne energije. Odvajamo se od svoje prirode, naših urođenih sposobnosti i potencijala, koji ostaju zaključani.


Hajde da vidimo na koje načine možemo da probudimo našu seksualnu energiju, a samim tim i našu seksualnost. Kundalini Reiki je jedan od najbezbednijih načina buđenja seksualne (kundalini) energije. Ovde učimo da aktiviramo i kanališemo energiju i koristimo je u svim aspektima života. Ovu veštinu prenosim kroz Kundalini Reiki obuke.U Tantri postoje razne prakse za buđenje seksualne energije. Ove prakse se mogu raditi samostalnoiliu paru. Danas sa tobom delim jednu, koju možeš odmah da isprobaš sa svojim partnerom.


Shakti meditacija u paru


1.Lezite na leđa, jedno pored drugog, na podu

2.Napravite par dubokih udaha i izdaha, da se telo opusti

3.Počnite da skenirate svoje telo iznutra i vidite koje senzacije primećujeteZapamtite, nije potrebno da pokušavate ništa da se desi, samo posmatrajte.

4.Jedno po jedno izgovorite naglas ono što primećujete i osećate, rečima “Primećujem da...”

5.Vodite računa da ne imenujete stvari kao npr. “Primećujem strah/ljutnju/tugu” iliih osuđujete govoreći: “Imam loš osećaj u stomaku”Već ih opišite neutralno, kao na primer: “Primećujem neko stezanje u stomaku”

6.Slušajte jedno drugo

7.Nakon 10 minuta možete odmoriti u tišini zajedno par trenutaka, pre nego što ustanete


Ova meditacija je odlična osnovna praksa, jer meditacija dovodi do sjedinjenja svesnosti i energije i ima isceljujući efekat. Odlično je da se praktikuje kad godosetišneprijatna osećanja i emocije. Dovodeći svesnost u senzaciju koju osećaš, pokreće se energija i ide do mesta blokade i aktivira urođenu sposobnost tela –proces samoisceljenja.


Neka se u tvom divnom biću životna sila probudi.Da iskusiš pun potencijal svoje seksualnosti i nepresušnog izvora inspiracije, koji je u tebi.


S ljubavlju,

Ružica


Sajt:www.ruzica.rs

Instagram:@ruzicara