Yoga by the Ocean

Online radionica:

"Kako kreirati dan iz ugla kineske medicine?"

10.02./17.02./19.02. 18-20h

"Zdravlje je unutrašnji mir.“ – Džerald Džampolski

Kreirajmo zdrave navike dan po dan i poboljšajmo kvalitet svog života

Šta je ono što mogu već danas da uradim za svoje zdravlje?

Kako da vodim računa o svom zdravlju svakodnevno na prirodan i lagan način?

 

Kako da postignem balans unutar sebe i balans sa prirodom?

Čovek je deo jedne veće celine što podrazumeva da isti zakoni koji važe u prirodi važe i unutar nas. Što se bolje upoznajemo sa tim zakonitostima i što bolje upoznajemo sebe, svoje telo, energiju, emocije to su veće šanse da sačuvamo i unapredimo svoje zdravlje, a samim tim i kvalitet našeg života i u drugim oblastima.

Ako želite da se sinhronizujete sa prirodom i njenim zakonima, naučite kako da podignete i sačuvate svoju energiju, kreirate zdrave i jednostavne navike koje će unaprediti kvalitet vašeg dana i pomoći vam da postignete unutrašnji balans, onda je ova radionica za vas!

Pridružite nam se na radionici "Kako kreirati dan iz ugla kineske medicine"
( od 10.02. do 19.02.)

Image by Christian Papaux

Radionica obuhvata:

-osnovne postulate kineske medicine

-upitnike

-praktične vežbe qi gonga

-akupresurne tačke

Radionica se sastoji od 3 online modula i iste možete pohađati u celosti ili pojedinačno. Snimci sa radionice su Vam na raspolaganju do kraja godine.

Ukoliko se odlučite za celokupnu radionicu, uz nju dobijate i POKLON!

Raspored radionice

I modul 

Image by bruce mars

Tehnike za vitalno jutro

- Kako započeti dan?

-Na šta obratiti pažnju?

-Kako se ujutru najbolje aktivira  vitalna energija

-Kako jutro utiče na ceo dan?

-Upoznavanje sa yin/yang konceptom- kako ga integrisati u svoj dan

Datum: 10.02.

Vreme: 18-20h

Vrednost: 30 evra

II modul 

Image by Sebastián León Prado

Tehnike za aktivan dan

- Biočasovnik

-Osnovne aktivnosti tokom dana

-Osnovne akupresurne tačke

-Svesnost o sadašnjem trenutku

*Šta raditi kada nas preplave emocije/Kada naglo osetimo umor ili nedostatak motivacije?

Datum: 17.02.

Vreme: 18-20h

Vrednost: 30 evra

Ovaj modul se može pohađati samo uz prvi ili poslednji. Nije moguće pojedinačno.

III modul 

Image by Andre Guerra

Tehnike za mirnu noć

- Priprema uma i tela za noć

-Akupresurne tačke

-Medicinski qi-gong

-Važnost kvaliteta sna

Datum: 19.02.

Vreme: 18-20h

Vrednost: 30 evra

Sve module možete pratiti uživo putem Zoom linka ili ih naknadno slušati koliko god puta želite jer su vam snimci na raspolaganju do kraja godine.

Za učesnike sva tri modula POKLON PLANER!

 

Inspiriši se planer čija je svrha upravo da vas podrži u kreiranju, planiranju i postavljanju ciljeva kao i njihovoj realizaciji, a kroz prepoznavanje i praćenje unutrašnjeg osećaja i namere.

Image by Calista Tee
Ana Zikic.jpg

Dr Ana Žikić

Specijalista kineske medicine, homeopata, akupunkturolog, instruktor Qi Gonga, zaljubljenik u prirodu, tajne Univerzuma, drevna znanja i mudrosti. U toku osnovnih studija na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, počinje da se interesuje za integrativnu medicinu i holistički pristup lečenju pacijenata. Započinje i završava studije klasične homeopatije ( 2004-2006), Simillimum, London International College of Homeopathy (centar u Beogradu). U julu 2010. završava specijalističke akademske studije iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije - „Polineuropatske promene kod dece sa Diabetes mellitus-om tipa I“, Medicinski fakultet u Beogradu. Poslata je kao stipendista VladeSrbije, Ministarstvo prosvete i sporta, na usavršavanje na Fakultet kineske tradicionalne medicine u Peking (2006-2011.god) , sa Akupunkturom i Moxibustijom kao glavnim predmetom izbora. Pored akupunkture u svom radu koristi dostupne perskripcije kineskog bilja, dijetologiju, i zdravstveni Qi Gong. Kao sertifikovani instruktor, obučava Qi Gonga veštine kojima se kao sastavnim delom lečenja poboljšava kvalitet života i zdravlje pacijenta. Rukovodilac je edukacije zdravstvenih radnika u školi akupunkture pri centru za edukaciju, Accademia Integrativa, udruženja Quanttes, gde se organizuju akreditovane edukacije akupunkture kao i seminari praktičnih tehnika primena ventuza, moxibustije i guashe. Od septembra 2016- maja 2018. pohađa program kontinuirane medicinske edukacije, na Harvard Medical School, Boston, sa glavnim predmetom Strukturalna akupunktura koja je bazirana na konceptu palpacije. Od 2012. Godine održava seriju ciklusa i radionica na temu ˝ Kineska tradicionalna medicina i njena praktična primena ˝. Organizator je brojnih seminara i radionica na Istoku (Kina, Taiwan, Singapur, Hong Kong).

Od 2005.godina, prati i podučava mudrosti i znanja baziranih na Kalendaru 13 luna 28 dana drevnih Maya (Synchronotron ). Jedan od autora ˝Kosmologija Vremena bazirana na 13.28 Kalendaru Maya˝ objavljena februara 2016. u Taipeju. U poslednjih par godina objavljuje radove na temu medicina drevnih naroda na brojnim domaćim i internacionalnim kongresima.